1 Aralık 2021 Çarşamba

Epoksi Zemin Kaplama Sistemleri

Ekopsi Zemin Kaplama Sistemleri

 

Mekanların dekorasyonları için zemin baş rolde sayılabilecek bir unsurdur. Zemin kaplamalarında kullanılan renk ve malzemeler mekanlarda sıcak, modern, şık veya sade görünümler oluşmasını sağlar. Zeminler kalabalık insan trafiğine ve türlü dış etkenlere (su, asit) maruz kalabilmektedir. Bu nedenle dış etki ve aşınmalara karşı dayanıklı bir yapı oluşturmak için zemin kaplama uygulamalarına başvurulmaktadır. Bazı zeminlerde ısı kaybını önlemek ve gürültüyü azaltmak da mümkündür. Bazı zemin kaplamalarının içerdiği katmanlar sayesinde daha sessiz ve daha sıcak ortamlar oluşturmak mümkündür. Zemin kaplamaları ticari alanlar, iş yerleri, otoparklar, spor sahaları, parklar vb. birçok alan için değişiklik gösterebilir. İç ve dış mekanlarda ve yoğun trafik alan alanlarda zemin kaplama özellikleri önemlidir. Zemin kaplama çeşitlerini sıralayacak olursak,

· PVC (Vinil) Zemin Kaplama

 

· Epoksi Zemin Kaplama

 

· Pandomo Zemin Kaplama

 

· Akrilik Zemin Kaplama

 

· EPDM Tartan Zemin Kaplama

 

· Poliüretan Zemin Kaplama

 

· Agrega Doğal Taş Zemin Kaplama

 

PVC zemin kaplamalar vinil zemin olarak da bilinir. PVC zemin kaplama polivinil klorür içeren zemin kaplamalarıdır. Rulolar ve karolar şeklinde uygulanabilir. Kısa sürede birçok alanı kullanmak mümkündür. Kendi içerisinde de birçok çeşidi vardır. Gürültüyü azalmak için akustik zemin kaplama çeşidi tercih edilebilir. Ayrıca elektriğin fazla olduğu alanlar için kondaktif çeşitleri de vardır. (Bilgisayar odaları vb.) Pvc Zemin Kaplama spor sahası kaplamalarında da kullanılır.

 

Epoksi zemin kaplamalar, reçine esaslı parlak camsı görünümde zemin kaplama malzemesidir. Epoksi zemin kaplama su geçirmezdir. Dayanıklı bir yapıya sahiptir ve tozumayı engeller. Ağır yükleri taşıyabilen bir zemin kaplama çeşididir. Üç boyutlu görünüm oluşturacak şekilde de uygulanabilmektedir. Ekli yapıda değildir. Tek parça halindedir. Epoksi zemin; evlerde, ofislerde, ticari alanlarda kullanıma uygundur. Epoksi zemini düz ve pürüzsüz yapıda uygulamak ustalık istemektedir. Alanında uzman ve tecrübeli ekiplerle çalışmak zemine kalite katacaktır. Bunlar; self levelling epoksi zemin, tekstürlü epoksi zemin ve mikrobeton zemidir. Ayrıca epoksi zemin boyama olarak sayılabilen epoksi coating de eklenebilir.

 

Epoksi zemin kaplama sistemleri hakkında,

 

• Epoksi Zemin kaplama uygulamaları sayesinde zemin , kimyasal maddelerden, nemden, rutubetten ve diğer dış tahribatlardan korunur.

 

• Epoksi zemin kaplamalarında var olan renk seçenekleri dekorasyon fikirlerini çeşitlendirir.

 

• Epoksi zemin kaplamalar sayesinde temiz ve ferah bir görünüm yakalanabilir.

 

Pandomo zemin kaplama, çimento esaslı olup mineral yağlarla cilalanmıştır ve 5 – 10 mm kalınlığındadır. Saten dokusu olmasına rağmen aşınma dayanımına sahiptir. Derz dolgusu bulunmaz. Pandomo zemin kaplama tek parça halinde zemin kaplamadır.

 

Akrilik zemin kaplama hijyenik, kolay temizlenebilen spor saha zemin kaplama türüdür. Dış etkenlere karşı dayanıklı olması ve kaydırmazlık sağladığı için spor sahalarda yaygın olarak tercih edilir. Sporcular için saha performansı sağlar.

 

Epdm tartan zemin, granül kauçuk içeren sentetik bir spor saha zemin kaplama sistemidir. Çocuk oyun alanlarında, atletizm pistleri gibi alanlarda kullanılır. Sprey ile veya sandviç sistem zemin ile uygulanabilir.

 

Poliüretan zemin kaplama, güçlü yapışma özellikli, iki bileşenli elastik yapıda bir zemin kaplama sistemidir. Kapalı spor sahalarında kullanılabilir. Poliüretan zeminlerin temizliği oldukça kolaydır.

 

Agrega doğal taş zemin kaplama, kum ve çakıl karışımı olan agregayı kullanarak yapılan bir zemin kaplama sistemidir. Sağladığı doğal dekoratif görünüm ile peyzaj düzenlemelerinde tercih edilen bir zemin kaplama çeşididir.

 

Epoksi Zemin kaplamalarında genel olarak önemli bazı kısımlar vardır.

 

· Öncelikli olarak epoksi zemin kaplaması yapılacak alanın incelenmesi gerekir. Zeminin kaplamaya uygun olduğunu anlayabilmek, herhangi bir alanı atlamamak ve herhangi bir desen uygulanacaksa desen planlamasını yapmak için ön hazırlık aşaması atlanmamalıdır. Zemin kaplaması bazı ağırlıklara maruz kalacak ise bu ağırlıklar hakkında bilgi almak gerekir. Bu ön aşamaları önemsememek zemin kaplamasından beklenen memnuniyet oranını düşürebilir.

 

· Epoksi zemin kaplaması yaptırılmaya karar verildiğinde ön araştırma yapılması tavsiye edilir. Tüm zemin kaplama sistemlerinin katman yapıları, özellikleri ve kullanım alanları araştırmalıdır. Sayede pişmanlık duygusunun önüne geçilebilir.

 

· Epoksi zemin kaplama uygulamalarına başlamadan önce zeminin kuru ve temiz olması gereklidir. Ayrıca rutubetli alanlara da çözüm üretmek gerekir.

 

· Epoksi zemin düz olmalıdır. Bu sebeple zemin astarı kullanılmalıdır.

 

· Epoksi zemin kaplamalarında kaliteli malzeme kullanmak sonraki süreçlerde zorluk yaşanmaması için önemlidir.

 

· Epoksi zemin kaplama işlemleri için alanında uzmanlaşmış ve tecrübe sahibi bir ekipten yardım alınabilir. Bu riskleri oldukça azaltacaktır.


Epoksi Zemin Kaplama Nedir

Epoksi Nasıl Bir Malzemedir? Epoksi, termosetler grubuna ait olan yapıştırıcı özelliğe sahip kimyasal bir reçinedir. Suya, aside ve alkali...