24 Kasım 2021 Çarşamba

Araç Ses Yalıtımı (Araç İçi Oto Ses İzolasyonu)

Araç Ses Yalıtımı (Araç İçi Oto Ses İzolasyonu)

Araçlar, gündelik hayatımızda, işe, okula, hastaneye, davete ve yolculuğa giderken kullandığımız vazgeçilmez motorlu taşıtlardır. Bu motorlu taşıtların bazılarının motorlarından ve lastiklerinden hareket halindeyken uğultu veya gürültü gelebilir. Bu durum sürüş esnasında sürücünün yol dikkatini konforunu ve sürüş zevkini ortadan kaldırmaktadır. Bu alanlarda meydana gelen ses araç kullanıcısını rahatsız etmektedir. Araç içinden gelen ve dışarıya çıkan sesleri kesmenin tek yolu aracınıza araç ses yalıtımı işlemini uygulatmanızdır.

Araç ses yalıtımı, motor, lastikler, bagaj ve benzeri sesin titreşimin ve boşluğun fazla olduğu bölgelere yapılmaktadır. Araçların araç ses yalıtımı, nasıl ve neden yapılmalıdır? Araç içi ses yalıtımı işlemi üst segment veya alt segment eski-yeni araçlara göre değişiklik göstererek, araç içerisinde konfor ve rahatlığa uzanan yolda bir etmen olarak görülmektedir.

Araç Ses Yalıtımı Nereye Uygulanır?

  • Ön çamurluklar
  • Arka çamurluklar
  • Ön kaput
  • Kapılar
  • Araç tavanı
  • Araç zemini
  • Bagaj kapağı
  • Stepne

Bunlar ve buna benzer sorunlar açların yıllarına göre değişiklik göstererek, yıllanmış araçlara nazaran sıfır araç piyasasında bulunan araçlarda daha fazla araç ses yalıtımı malzemesi kullanılmaktadır. Araç ses yalıtımı için kullanılan bu işlem yeni model araçlarda konfor olarak nitelendirilerek araç fiyatlarına da yansıtılmaktadır.

Araç Ses Yalıtımı Malzemeleri Nasıl Seçilmelidir?

Araç ses yalıtımı malzemesi, özellikle yolculuk sırasında vagonda gürültü oluşmasını önleyecektir. Dolayısıyla modelin marka değeri ve araç kullanımı daha sağlıklı olacaktır. Bu tür araçların bir diğer önemli sorusu, belirli koşullar altında gürültüyü ne ölçüde azalttığıdır. Araç ses yalıtımı malzemelerini seçerken önemli olan detay ses gürültüsünü % 65’e varan oranda azaltmaktır.

Bu malzemeler, bagaj kasasının yan panelleri de yol ve tekerlekler kapalıyken içeriden uygulanan ses emici paneller ile birlikte gürültüyü emecek şekilde uygulanmaktadır. Araç ses yalıtım malzemeleri genellikle yıllık olarak da garanti edilir ve küçük miktarlarda yeniden oluşturulabilir.

Araç İçi Ses Yalıtımında Neden Sound Akustik?

Firmamız araç içi ses yalıtımı işlemi ile eski model veya yeni model araçlarınıza profesyonel ekibi ile ömür boyu konfor sağlayan işlemleri büyük bir titizlik ve hassasiyetle yaparak sizlerin memnuniyetini kazanmaktadır. Daha yeni yeni başlanan bu işlemlerde dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Araç içi oto ses yalıtımı yapan firmalar hem araç bütünlüğünü bozmadan hem de araç içerisinde konforu yakalama adına belirli noktalarda işlem yapmalıdır.

Bu detayın yanı sıra bu şekilde yapılan araç kaplaması da özellikle taşlı yollarda ve çakıllı hızlı araçlarda ortaya çıkabilecek taş, kum veya çakıl için önemli bir koruma görevi göstermektedir. Böylelikle, araç içinde ve dışında oluşan seslerin önlenmesi önemlidir.

Eski model bir araca sahip olup neden ses anlamında konfor yaşamayasınız? Aracınıza araç ses izolasyonu, kaliteli araç ses yalıtımı yaptırmak için Sound Akustik’e ulaşın.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Epoksi Zemin Kaplama Nedir

Epoksi Nasıl Bir Malzemedir? Epoksi, termosetler grubuna ait olan yapıştırıcı özelliğe sahip kimyasal bir reçinedir. Suya, aside ve alkali...