24 Kasım 2021 Çarşamba

Asansör Ses Yalıtımı

Asansör Ses Yalıtımı (Makine Dairesi, Kabini, Kuyusu, Boşluğu)

Asansörler, yüksek katlı, az katlı apartmanlarda veya inşaatlarda merdiven çıkma zahmetine girmeden pratik bir şekilde üst kata pratik ve kolay bir şekilde çıkabilmemize yardımcı olur. Asansör ses yalıtımı yapılmamış olan asansörler çalışırken dışarıya ve asansörün içerisine gelen rahatsız edici gürültü şeklindeki sesler genellikle apartman, site yöneticileri tarafından önemli bir durum gibi görülmese de yüksek ses düzeyine sahip asansör hareketleri evlerdeki huzuru olumsuz etkileyebilecek potansiyele sahiptir.

Özellikle uyku problemi çeken, ders çalışan, bebeği olan, yaşlı veya hasta konut sakinleri düşünüldüğünde en az şantiye gürültüsü kadar rahatsız edici bu seslere katlanmak oldukça zor olabilir. Ayrıca, saat fark etmeksizin bina içerisinde tüm giriş-çıkışları haber veren bu gürültülü mekanik akustiği mahremiyeti de tehlikeye atmaktadır.

Asansör Ses Yalıtımı İçin Neden Sound Akustik Tercih Edilmelidir?

Sound Akustik olarak sağladığımız başlıca mekanik ses yalıtımı hizmetlerinden biri de “asansör ses yalıtımı” hizmetidir.

Sound Akustik’in asansör dairesi ses izolasyonu hizmeti, alanında tecrübeli, uzman kadromuz tarafından büyük bir özen ve titizlikle uygulanır. Asansör odalarına ses yalıtımı yapılırken herhangi bir malzeme yerine asansör seslerinin desibel ölçümüne en uygun izolasyonu sağlayacak malzeme seçilir.

Yanmaz özellikli, birinci sınıf kalite yalıtım malzemelerimiz yalnızca ses dalgalarının değil, olası bir kazada kıvılcımların da etrafa yayılmasını önler. Dolayısı ile asansör odasına yüksek ses dayanımlı, bariyerli yalıtım malzemeleri ile asansör ses yalıtımının yapılması, binanızdaki sakinlerin yaşam kalitesini yüksek oranda arttıracaktır.

Asansörlerin ses yalıtımında net sonuçlar elde etmek için bariyer süngerlerimizi tavsiye ederiz. Süngerler arasına bariyer konarak süngerin ses yutma özellikleri artırılacaktır. İhtiyaç duyulduğunda bariyer süngerleri üretebiliriz. Asansör dairelerinde, kabininde, boşluğunda veya kuyusunda ses yalıtımı sağlamak istiyorsanız Firexpan sünger, Bondex sünger, bariyer ses yalıtım pamuğu, ribaund sünger, yankı süngerimizi inceleyebilirsiniz.

Asansör Ses İzolasyonu Firması Sound Akustik Yanınızda

Tüm özellikleri ile eviniz, iş yeriniz ya da yöneticiliğini yaptığınız yapılar için en doğru seçim olan Sound Akustik’in, asansör ses izolasyonu hizmeti için vakit kaybetmeden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Firmamızın uzun yıllar tecrübesi ile hizmet veren uzmanları en kısa sürede tarafınıza dönüş yaparak keşif çalışmaları için ilk adımı atacaktır.

Ayrıca, Sound Akustik, asansör kabininde ses yalıtım önlemlerinin uygulanmasında da etkili sonuçlar üretecektir. Ses çevrede dağıldıkça, diğer herhangi bir fiziksel fenomen gibi ortaya çıkar. Bir kısmı engele çarpılarak yansıtılırken diğer kısmı engel tarafından yutulur. Böyle bir ortamda asansör ses yalıtımı açısından etkili sonuçlar alınacaktır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Epoksi Zemin Kaplama Nedir

Epoksi Nasıl Bir Malzemedir? Epoksi, termosetler grubuna ait olan yapıştırıcı özelliğe sahip kimyasal bir reçinedir. Suya, aside ve alkali...