24 Kasım 2021 Çarşamba

Katlar Arası Ses Yalıtımı

Katlar Arası Ses Yalıtımı

Katlar Arası Ses Yalıtımı, en etkili yöntemi zemine uygulanan işlemlerdir. Yeni yapılan binalarda darbe ve titreşim emici şilteler kullanılırken eski binalarda parke altına yerleştirilen yalıtım malzemeleri ile katlar arası ses yalıtımı sağlanır.

Bir dairenin zeminine uygulanan ses yalıtımı, alt kata giden sesleri keser. Yürüme, darbe, nesne düşmesi, müzik, televizyon, çamaşır makinesi ve eşya hareketlerinden. Kaynaklanan sesleri önleyerek konfor sağlar. Özellikle gürültü konusu, komşular arası sorunların başında gelir. Dairelerin ses geçirme özelliğini ortadan kaldırarak bu durumu çözmek ise katlar arası ses yalıtımı ile mümkündür.

Katlar Arası Ses Yalıtımı ile %99 Ses İzolasyonu Sağlayın

Katlar arası ses yalıtımında zemine uygulanan yalıtım tavana uygulanan yalıtım ile desteklenir. Tavan yalıtımı tek başına tam verimli olmadığı için ancak zemin yalıtımı ile birlikte etkilidir. Tavan yalıtımı darbelerden doğan sesleri kesemez. Ancak konuşma, televizyon, müzik gibi seslerin yalıtılmasına yardımcı olur.

Alt, üst ve yan dairelerden gelen sesleri engellemek ve aynı şekilde bulunulan dairedeki sesler ile komşuları rahatsız etmemek için uygulanan çeşitli ses yalıtım yöntemleri mevcuttur. Komşuluk ilişkileri toplumun temel yapı taşlarındandır. Fakat yeni nesil yerleşim birimlerinde komşuluk ilişkileri her zaman pozitif değildir.

Katlar arası ses yalıtımı sırasında tavana uygulanan ses yalıtım işleminde titreşim alıcı ekipman, dolgu malzemesi, alçıpan ile birlikte bariyer ve plaka gibi yalıtım malzemeleri kullanılır. Binalarda genellikle, katlar arası ses yalıtımı işlemleri ile birlikte aynı katta bulunan daireler arasında da ses yalıtımı uygulanır.

Aynı kattaki bitişik dairelerin ortak duvarlarında çift duvar sistemi yapılır. İki duvar arasına yalıtım malzemesi yerleştirilir. Bu üç işlem ile mevcut daire, diğer kat ve dairelerden gelen seslere karşı tamamen izole edilebilir.

Bu nedenle, yaşam alanını korumak ve olası gürültüyü azaltmak için iyi bir yalıtıma sahip olması gerekir. Doğal olarak kullanılacak malzeme uygun bir yapı ile seçilir. Sesi azaltabildikleri ve ısı kaybını önleyebildikleri için birçok farklı malzeme kullanılabilir.

Katlar Arası Ses Yalıtımı Firması Sound Akustik’e Ulaşın

Ev, katlar arası ses yalıtımı için en önemli yerlerden biridir. Herkesin dinlenebileceği ve dinleyeceği yer iyi yalıtılmış olmalıdır. Gürültü kirliliği günümüzün en büyük sorunudur ve evdeki insanları rahatsız edebilir. Genelde bu tip yalıtım modeli apartman veya işyeri gibi mekanlarda kullanılmaktadır. Sound Akustik, bu konudaki tüm ihtiyaçlarınızı en doğru şekilde ve mümkün olduğunca hızlı olarak çözümler.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Epoksi Zemin Kaplama Nedir

Epoksi Nasıl Bir Malzemedir? Epoksi, termosetler grubuna ait olan yapıştırıcı özelliğe sahip kimyasal bir reçinedir. Suya, aside ve alkali...