24 Kasım 2021 Çarşamba

Ortak Duvar Ses Yalıtımı

 Ortak Duvar Ses Yalıtımı

Ortak duvar ses yalıtımı, günümüzde yaşadığımız alanda veya çalıştığımız ortamda ses yalıtımı bizim için büyük önem taşır. Kendimize uygun bir ev seçerken duvarlarda ses yalıtımının olması önemli bir unsurdur. Komşunuza veya yan odadaki bireylere sesin iletilmemesi. Dış ortamdan bir sesin içeri iletilmemesi gürültü kirliliğini önler. Bu aşamada ortak duvar ses yalıtımı büyük rol oynar.

Ortak duvar ses yalıtımında işlevin mükemmel işleyebilmesi için malzeme kalitesi çok önemlidir. Ses yalıtım işlemi için süngerpan adı verilen malzeme kullanılır. Buna ek olarak ses yalıtımının yapılacağı ortamdaki ses şiddetine göre farklı malzemeler de eklenebilir. Bu tür ortamlarda süngerpan ile birlikte ağır ses bariyeri kullanılır.

Ortak Duvar Ses Yalıtımı Yaptırmak Neden Önemlidir?

Günümüzde çoğu yaşam alanındaki büyük eksiklik ses yalıtımıdır. Buda yaşadığımız alanda huzursuz bir geçim sürdürmemize sebep olur. Örneğin bir iş yerinde de ses yalıtımı oldukça önemlidir. Bir odada yapılan sesin diğer odaya iletilmemesi çalışan verimliliğini arttırır ve huzurlu bir ortamda iş olanağı sağlar. Aynı durum yaşadığımız ev içinde geçerlidir.

Ortak duvar ses yalıtımının uygulanışı ses seviyesi şiddetine göre farklılık gösterir.

Standart uygulamada yapılan tekniğin tüm şiddet seviyelerinde kullanılması doğru olmaz. Sağlık açısından da önem arz eden bu uygulama da malzeme kalitesi alacağınız sonucun etkisini arttırır. Ortak duvar ses yalıtımını eğer inşaatın yapım aşamasında kullanılmamışsa gerekli malzemeleri tedarik edip kendiniz yapabilir veya yaptırabilirsiniz.

Ortak Duvar Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Süngerpan ile duvarınızın üzerini kaplamanız bu kaplama sırasında çelik profil ile 5 cm hava boşlukları oluşturmanız gerekir. Oluşturduğunuz bu yüzeyin üstü alçıpan ile kaplanır. Bahsetmiş olduğun gürültülü ortamda etkin sonuç almanızı sağlayan ses bariyeri bu alçıpan üzerine uygulanır. Ses bariyerinin de üstünü alçıpanla kapatmanız gerekir.

Yapımı oldukça basit olan bu ses yalıtımı iki taraflı yapıldığı halde %90 oranında ses izolasyonu sağlar. Bu oran eskiye göre büyük ölçüde farklılık olmasını sağlayacaktır. Sağlık ve huzur ortamı için gerekli olan bu ses izolasyonu yaygınlaştırılmalıdır. Her ortamda ihtiyaç duyacağımız bir uygulamadır. Fakat unutmamak gerekir ki iyi bir ses izolasyonu işlemin nasıl yapıldığından. Çok kaliteli bir malzemeden ibarettir.

Ortak Duvar Ses Yalıtımı ile Sesler Nasıl Azaltılır?

Ortak bitişik duvarların olası yankı yalıtımı ve ses yalıtımı yapılarak yukarıda belirtilen sorunlar ortadan kaldırılabilir. Firmamızda piyasadaki en uygun fiyatlarla hizmet veriyoruz.

Öncelikle bizden çözüm arayan müşterilerimizin oturma odalarını kontrol ediyor, daha sonra sıradan komşuların duvarlarına ve bondex süngerlerine giren sesi EPDM ses bariyerleri kullanarak azaltıyoruz. Komşuların sesleri bazen rahatsız edici olabiliyor; özellikle çocuklu aileler için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Bebeklerin ani uykudan uyandıklarında ağlama sesi ve sonrasında ebeveynlerine verdikleri huzursuzluk onlar için büyük zahmettir.

Tüm bu durumları engelleyen ses yalıtım levhası sayesinde artık bu sesi duymanıza gerek kalmayacak. Ses yutuculuk değeri artırılmış, esnek ve hafif yapısı ile kendinden yapışkanlı ses yalıtım malzemesi kullanarak komşu evlerden gelen sesi kısa sürede ortadan kaldırabilirsiniz.

Epoksi Zemin Kaplama Nedir

Epoksi Nasıl Bir Malzemedir? Epoksi, termosetler grubuna ait olan yapıştırıcı özelliğe sahip kimyasal bir reçinedir. Suya, aside ve alkali...