24 Kasım 2021 Çarşamba

Zemin Ses Yalıtımı

 Zemin Ses Yalıtımı

Titreşimli sesler, konuşmalar, mekân içerisindeki fiziksel hareketleri, sesleri ve benzeri tüm seslerin engellenmesi amacıyla zemin ses yalıtımı yapılır. Genellikle duvara hatta tavana yapılan bu uygulamanın zemine yapılması son yılların en popüler uygulaması diyebiliriz. Ev ya da iş yerindeki sesin alt kata ulaşmasını istemeyenler hem çevre rahatsızlığını önlemek hem de yüzde yüz mahremiyet oluşturmak için çözümü zemin ses izolasyonu ile buluyor.

Topuklu ayakkabılar ile yürümek ya da evde bir çocuğun koşturması bile alt kata ses gitmesine sebep oluyor. Müstakil yapılarda sorun olmayan bu durum apartman, plaza, İşhanı gibi yapılarda ciddi rahatsızlık oluşturuyor. Yalıtım teknolojileri ve yöntemleri gelişmiş çözümleri ile bu rahatsızlığı ortadan en şık şekilde kaldırıyor.

Zemin Ses İzolasyonu Nasıl Yapılır?

Zemin ses yalıtımı yapılmadan önce mekânın analizi gerçekleştirilir. Ölçüler, kullanılacak malzemeler belirlendikten sonra ise işe başlanır. Kauçuk levha, EPDM ses bariyeri, zemin ses yalıtımı halısı, mantarlı kauçuk levha, sesi kesen süngerpan, pvc tabanlı halı gibi malzemeler işlemde kullanılır. Mekânın özellikleri kullanılacak malzemelerin içeriğini belirlediğinden önce mekân-zemin araştırması yapılır.

Bazı uygulamalarda zemin ses izolasyonu yapılırken hava boşluğu bırakılır bazılarında ise bu boşluğa gerek duyulmaz. Evlerde uygulanmayan bu boşluk, iş yerlerinde uygulanabiliyor. Zemin uygulamaya hazırlandıktan sonra aşama aşama malzemeler özenle yerleştirilir, yapıştırılır. Son aşama tamamlandığında ev ya da işyeriniz alt kata ses geçirmeyen bir özelliğe kavuşur. Ses izolasyonu yapılmış zeminlerde istenilen her değişiklik, dekorasyon çalışması uygulanabilir.

Zemin Ses Yalıtımı Fiyatları

Ses izolasyonunda fiyatların tamamen malzemelere bağlı olduğunu söylemeliyiz. Mekânın ölçüsü, yalıtım yapılacak alanın içeriği ve elbette kullanılacak malzeme miktarı fiyatı doğrudan etkiler. Malzeme ve işçilik ile birlikte net bir fiyat belirlenir. Zemin ses yalıtımı fiyatları hakkında spesifik bir fiyat bilgisi öğrenmek için bizimle iletişime geçmelisiniz.

Mekân özelliklerini bilmeden fiyat vermek yanıltıcı olabilir. Bu nedenle lütfen bizimle iletişime geçin, ev ya da iş yerinize uygulamak istediğiniz ses izolasyonu hakkında net bilgiler verelim. Fiyatlar konusunda endişe etmenize gerek yok, bütçenizi zorlamadan kaliteli bir zemin ses izolasyonu yaptırabileceğinizden emin olun.

Gürültünün neden olduğu şikayetlerden biri de zemindeki titreşim sesidir. Bu sorunu çözmek için bir çözüm bulundu. Alt kata titreşim ve gürültüye yönelik sesi iletmek için zemine ses geçirmez malzemeler döşemek için zeminin altına parke veya şap kullanmaktır. Tavanlarda ve duvarlarda kullanılan ses yalıtım malzemeleri gibi zeminde kalite belgeli ses yalıtım malzemelerinin kullanılması da bu sorunu çözebilir. Bu malzemeler mantar kauçuk levhalar, lastik levhalar ve mantar şiltelerdir.

En çok kullanılan malzemeler mantar ve kauçuk esaslı malzemelerdir. Çarpma sesi ise, iki sert cismin çarpışması ve titreşim yoluyla katı cisimlere yayılan sesin çıkardığı sestir. Çok katlı binalarda en önemli gürültü sorunu çarpma sesinden kaynaklanmaktadır. Sert zeminlerde, sandalyelerde vb. Yere düşen nesneler veya sert nesneler gibi yürümek yüksek seviyede darbe sesi çıkaracak ve gürültü sadece alt katlara değil aynı zamanda bina iskeletine de yayılacaktır.

Epoksi Zemin Kaplama Nedir

Epoksi Nasıl Bir Malzemedir? Epoksi, termosetler grubuna ait olan yapıştırıcı özelliğe sahip kimyasal bir reçinedir. Suya, aside ve alkali...